Domenko.si - Splošna pogoji uporabe (Sporazumna listina)
 
 1. V tem sporazumu o registraciji ("sporazum") se "registrant", "vi" in "vaš" nanašajo na lastnika vsake registrirane domene, "mi", "nas" in "naš" pa se nanaša na Enom.com in "storitve" se nanašajo na storitve registracije domen, ki jih nudimo mi ali ponudnik registracije Hostko d.o.o. ("ponudnik"). Vsaka povezava z registrom ("register") ali operaterjem registra ("operater") se nanaša na upravnika registra primerne vrhnje domene oz. top-level domene ("TLD") ali državne vrhnje domene oz. country-code top-level domene ("ccTLD"). Ta sporazum tolmači naše dolžnosti glede storitev do vas in vaše dolžnosti glede storitev do nas. S soglašanjem s pojmi in pogoji objavljenimi v tem sporazumu, se strinjate tudi z obvezo k pravilom in uredbam objavljenimi s strani pristojnega registra.
 2. POSTOPEK NAROČILA STORITVE. Za uspešno naročilo storitve, so potrebni naslednji koraki. (1) Pregled razpoložljivosti proste domene. Če je domena prosta, jo dodate v nakupovalno košarico.(2) Ko imate domeno v košarici in ste zakjučili z izbiro domene, nadaljujete s potrditvijo košarice s klikom na gumb "osveži košarico". (3) Odpre se stran kjer boste imeli seznam blaga v košarici. (4) Če ste zadovoljni z predmeti v košarici kliknete gumb "blagajna", če želite kateri predmet izbrisati iz košarice kliknete link "Izbriši" ki je naveden zraven imena predmeta, če bi želeli še dodati kakšno domeno v košarico kliknete gumb "Nadaljuj z nakupom". Ko ste zadovoljni z vsebino košarice, kliknite gumb "Blagajna". (5) Ko ste kliknili gub "Blagajna" dobite obrazec za vpis podakov ki so potrebni za naročilo oz. obstoječi uporabniki kliknejo povezavo "Kliknite tukaj za prijavo" saj za njih ni potrebna dodatna registracija naročnika. (6) Po vpisu potrebnih podatkov oz. prijavi obstoječih naročnikov, je potrebno izbrati način plačila ter se strinjati s splošnimi pogoji (jih berete pravkar) in obkljukati polje ki govori "Sem prebral(a) in se strinjam s Splošni pogoji uporabe". Če se ne strinjate s pogoji, zapustite spletno stran. Ko je vse pravilno izpolnjeno, preverite vse vpisane podatke da so pravilni in točni (podatkov mi ne preverjamo in ste dolžni navesti pravilne). Naročilo zaključite z klikom na gumb "Končaj naročilo". (7) Po poslanem naročilu, boste na svoj email prejeli obvestilo o registraciji v Domenko.si strani in potrdilo o naročilu na katerem so vsi potrebni podatki zapisani za vplačilo storitve. V vaših naročniških straneh smo kreirali tudi predračun, ki je viden 24/7 dni v tednu in dostopen samo vam (z uporabo vaših prijavnih podatkov ki ste jih prejeli na email ob končani registraciji) in na katerem so navedeni vsi potrebni podatki za vplačilo. Če prijavih podatkov nimate (primer izgube ali drugo), lahko svoje geslo ponastavite na naslovu https://domenko.si/pwreset.php. V primeru da ni mogoče niti ponastaviti gesla, vas prosimo da nas kontaktirate na email podpora@domenko.si ali na tel. številko 059933246 in vam bomo pomagali pridobiti izgubljene podatke.
 3. POSTOPEK PODALJŠANJE STORITVE. Podaljšanje storitve lahko opravijo samo obstoječi naročniki. Za uspešno podaljšanje storitve, so potrebni naslednji koraki. (1) Z obstoječimi uporabniškimi podatki se je potrebno prijavit. Ko ste prijavljeni v svoj profil, boste na seznamu "Moje domene" videli domene in zraven njih so navedeni datumi poteka. Če želite katerokoli domeno podaljšati, enostavno kliknete zraven imena domene povezavo "Podrobnsti" in s klikom na gumb "Podaljšaj", sprožite postopek podaljašnja. (2) Ko imate domeno v košarici in ste zakjučili z izbiro domene, nadaljujete s potrditvijo košarice s klikom na gumb "osveži košarico". (3) Odpre se stran kjer boste imeli seznam blaga v košarici. (4) Če ste zadovoljni z predmeti v košarici kliknete gumb "blagajna", če želite kateri predmet izbrisati iz košarice kliknete link "Izbriši" ki je naveden zraven imena predmeta, če bi želeli še dodati kakšno domeno v košarico kliknete gumb "Nadaljuj z nakupom". Ko ste zadovoljni z vsebino košarice, kliknite gumb "Blagajna". (5) Ko ste kliknili gub "Blagajna" dobite obrazec z že izpolnjenimi osebnimi podatki in če so pravilni nadaljujete z izbiro splošnih pogojih. (6) Po vpisu potrebnih podatkov, je potrebno izbrati način plačila ter se strinjati s splošnimi pogoji (jih berete pravkar) in obkljukati polje ki govori "Sem prebral(a) in se strinjam s Splošni pogoji uporabe". Če se ne strinjate s pogoji, zapustite spletno stran. Ko je vse pravilno izpolnjeno, preverite vse vpisane podatke da so pravilni in točni (podatkov mi ne preverjamo in ste dolžni navesti pravilne). Naročilo zaključite z klikom na gumb "Končaj naročilo". (7) Po poslanem naročilu, boste na svoj email prejeli potrdilo o naročilu na katerem so vsi potrebni podatki zapisani za vplačilo storitve. V vaših naročniških straneh smo kreirali tudi predračun, ki je viden 24/7 dni v tednu in dostopen samo vam (z uporabo vaših prijavnih podatkov ki ste jih prejeli na email ob končani registraciji) in na katerem so navedeni vsi potrebni podatki za vplačilo.
 4. POSTOPEK PRENOSA STORITVE. Za uspešen prenos domene iz drugega registrarja k Domenko.si, je enak korakom v točki 2 (POSTOPEK NAROČILA SORITVE) in si jih preberite.
 5. REGISTRACIJA, PRENOS IN PODALJŠANJE SVETOVNIH DOMEN. Če ste preko nas registrirali domeno, potrjujete, da ste prebrali in se strinjate tudi z vsemi pojmi in pogoji, navedenimi v 'Service Agreement' (tukaj), naših pogodbenih partnerjev ENOM.
 6. REGISTRACIJA, PRENOS IN PODALJŠANJE .SI DOMEN. Naročnik v celoti razume in se strinja s splošnimi pogoji za .SI domene, ki so objavljeni na tej strani.
 7. IZBIRA IMENA DOMENE. Potrjujete in se strinjate, da ne moremo jamčiti, da boste pridobili registracijo željene domene, čeprav trenutna poizvedba nakazuje, da je željena domena še na voljo. Izražate da, kolikor veste in verjamete, niti registracija imena domene niti način na katerega jo boste, neposredno ali posredno, uporabljali, ne krši zakonitih pravic tretjih oseb in nadalje, da ime domene ni registrirano za, niti ne bo v katerem koli trenutku, uporabljena za kakršenkoli nezakonit namen.
 8. PLAČILA IN POGOJI. Z uporabo naših storitev, se strinjate da boste zanje plačali predpisane zneske in to pred realizacijo registracije, prenosa ali podaljšanje željenega imena domene. Vse pristojbine so nepovračljive četudi je bila registracija imena domene razvejavljena, odpovedana, izbrisana iz glavnega registra ali prenešena pred iztekom vašega trenutnega registracijskega obdobja. Valuta plačila je euro in vse pristojbine so v zneskih z davkom na dodano vrednost (22%). Trenutni načini plačila ki si jih lahko sami izberete po končanem naročilu so, plačilo po predračunu (nakazilo na TRR) in pa PayPal. Rok plačila je 8 dni od opravljenega naročila. Po prejetem vplačilu, bo storitev aktivna v 24/48 urah in veljala trenutka ko bo aktivna in boste o tem obveščeni na email. Če plačila v 8 dneh ne prejmemo, smatramo kot odpoved naročila, naročilo storniramo oz. prekličemo in za enako storitev je potrebno narediti novo naročilo. Nadalje se strinjate, da nam boste za uporabo naših Storitev priskrbeli: (1) popolne in točne podatke, ki jih uporaba specifične storitve od Vas zahteva in (2) da boste skrbeli in obnavljali zahtevane podatke, da bodo vseskozi popolni in točni. Vse zahtevane podatke bomo označevali s pojmom "Podatki o uporabniku". Tukaj nam dajete pravico, da Podatke o uporabniku, v primeru, da se nam to zdi primerno, razkrijemo neki tretji osebi.
 9. ČAS TRAJANJA. Ta sporazum ostane veljaven za čas registracije imena domene, kot ste ga izbrali, zabeležili in plačali ob registraciji ali podaljšanjem s tem v zvezi oz. tako dolgo dokler smo za to domeno registrar. Če bo ime domene prenešeno na drugega registrarja, se pogoji tega sporazuma prekinejo.
 10. SPREMEMBE SPORAZUMNE LISTINE. Strinjate se, da lahko sčasoma (1) spremenimo pojme in pogoje Sporazumne listine in (2) spremenimo Storitve zajete v Sporazumni listini. Vsaka taka sprememba bo postala veljavna takoj po tem, ko jo bomo objavili na naših spletnih straneh ali po tem, ko Vas bomo o tem opozorili po emailu. Strinjate se, da boste periodično obiskovali naše spletne strani in boste tako seznanjeni z morebitnimi spremembami. Če se s katero od sprememb ne boste strinjali, lahko kadarkoli prekinete to Sporazumno listino. To odločitev nam sporočite po emailu info@domenko.si ali po navadni pošti. Prekinitev Sporazumne listine bo postala veljavna šele po naši potrditvi, da smo Vaše sporočilo prejeli. Strinjate se, da z nadaljno uporabo naših Storitev, upoštevate in se strinjate z vsemi spremembami Sporazumne listine.
 11. SPREMEMBE VAŠEGA UPORABNIŠKEGA RAČUNA. Za spremembo kateregakoli Podatka o uporabniku morate uporabiti Vaše Uporabniško ime in Geslo, ki Vam je bilo dodeljeno oziroma ste si ga sami izbrali ob registraciji v katero izmed naših Storitev. Prosimo, da primerno zavarujete svoje Uporabniško ime in Geslo pred vsako nepooblaščeno uporabo. V nobenem primeru ne bomo odgovorni za posledice nepooblaščene uporabe ali zlorabe Vašega Uporabniškega imena ali Gesla.
 12. BREZ JAMSTVA. Potrjujete da registracija ali rezervacija izbranega imena vaše domene ne podeljuje izvzetosti od pomanjkljivosti pri registraciji, rezervaciji ali uporabi imena domene.
 13. ZASTOPSTVO. V primeru, da boste za uporabo imena domene pooblastili tretjo osebo, boste kljub temu imetnik zapisa in ste zato odgovorni za zagotavljanje lastnih popolnih kontaktnih informacij in za zagotavljanje in posodabljanje točnih tehničnih in administracijskih kontaktnih informacij, ki so primerni za lažje in pravočasno reševanje katerihkoli težav, ki lahko nastopijo v povezavi z imenom domene. Sprejemate odgovornost za škodo povzročeno z napačno uporabo imena domene. Odgovarjate za
  upoštevanje sporazuma s strani katerokoli tretje osebe.
 14. NAZNANILA. Pridržujemo si pravico razširjanja informacij do vas, ki so potrebne za normalno delovanje in kvaliteto naših storitev in storitev naih partnerjev. Ta naznanila bodo v glavnem informativne narave in bodo vključevala spremembe, nadgradnje in novosti naih storitev, ali drugih informacij, ki pripomorejo k varnosti, ali poudarku vaše istovetnosti na internetu.
 15. OMEJITEV ODGOVORNOSTI. Strinjate se, da je naša celotna odgovornost pri Storitvah, ki jih zadeva ta Sporazumna listina in pri vsaki kršitvi te Sporazumne listine, omejena zgolj na znesek, ki ste ga plačali za Storitev. Mi in naši partnerji ne bomo odgovorni za kakršnokoli posredno, neposredno ali posledično škodo, povzročeno z uporabo ali nezmožnosti uporabe katerekoli naše Storitve. Zanikamo vsako odgovornost za povzročeno škodo.
 16. ODGOVORNOST ZA ŠKODO. Strinjate se, da odvežete nas, naše partnerje, uslužbence in direktorje, vseh odgovornosti, vključno s sodnimi stroški. V primeru, da ste preko nas registrirali domeno, se strinjate tudi, da nas odvežete vseh odgovornosti v zvezi s pogoji navedenimi v 'Service Agreement' in 'Dispute Policy', vključeni v 'Service Agreement'. Morebitne zaplete urejate v zvezi s 'Service Agreement' urejate sami z našim pogodbenim partnerjem Enom, ki je 'Service Agreement' izstavil. V primeru sodnega postopka, bomo mogoče potrebovali vaše pisno zagotovilo, da ste nas te odgovornosti rešili. V primeru, da pisnega zagotovila ne boste priskrbeli, se bo to smatralo za kršitev Sporazumne listine.
 17. PRENOS LASTNIŠTVA. Oseba, ki je imenovana v WHOIS bazi podatkov je imetnik registriranega imena. Oseba, ki je v trenutku izbire uporabniškega imena in gesla za upravljanje z domeno imenovana kot administrativni kontakt, se smatra, da je določena s strani registranta in ima pooblastila za upravljanje z imenom domene. Strinjate se, da boste pred prenosom lastništva imena vaše domene na drugo osebo ("prevzemnik"), od prevzemnika zahtevali pisno potrditev zavezanosti k pogojem in določbam tega sporazuma.
 18. PODALJŠEVANJE IN PRENEHANJE PRAVIC (OPIS PRAVICE OD ODSTOPA). Domene so registrirane za določeno časovno obdobje. Pred iztekom prejmete obvestila o izteku, nakar lahko domeno podaljšate z oddajo naročila na ponudnikovi spletni strani. V primeru, da domene ne podaljšate pravočasno, bo registracija pretekla in lahko brez vašega pooblastila po našem lastnem preudarku začasno prenesemo lastništvo domene na račun ali jo izbrišemo ali prodamo tretji osebi. Potrjujete in se strinjate, da je domena po preteku registracije na voljo za registracijo tretji osebi. Če domene ne podaljšate, je le-ta deaktivirana, morebitni obiskovalci vaše spletne strani pa bodo preusmerjeni na privzeto stran, kjer bo navedeno obvestilo, da spletna stran ni več na voljo. Na privzeto spletno stran lahko postavimo naša oglasna sporočila. Če po naši lastni volji podaljšamo registracijo domene, lahko v roku petintridesetih (35) dni (obdobje karantene) zaprosite za podaljšanje. Storitev obuditve in podaljšanja domene je plačljiva. Ko je domena v karanteni, si pridržujemo pravico do spremembe zapisov v WHOIS bazi na naše ali ponudnikove. Domena je lahko dana na dražbo. Če bo domena prodana na dražbi, se lastniške pravice začasno prenesejo na tretjo osebo, vi kot zadnji lastnik pa domeno lahko še vedno obudite in podaljšate dokler je domena še v karanteni. V primeru, da domene tudi v tem obdobju ne podaljšate, se dražba zaključi s prenosom lastniške pravice na tretjo osebo. Če domene v tem obdobju ne podaljšate, potrjujete, da odstopate od pravic do lastništva domene in da domena postane na voljo za registracijo tretji osebi.
 19. KRŠITEV. Strinjate se, da se neupoštevanje katerekoli postavke ali dela postavke te Sporazumne listine ali listine 'Service Agreement' smatra kot kršitev in lahko Vas o kršitvi opozorimo pisno. V kolikor v tridesetih (30) koledarskih dnevih od izdaje opozorila, ne predložite dokazov, da niste kršili Sporazumne listine, Vam lahko nemudoma ukinemo oziroma začasno onemogočimo dostop do naših Storitev brez predhodnega opozorila.
 20. ZAVRNITEV JAMSTVA. Strinjate se in jamčite, da ste nam vse potrebne podatke za specifično Storitev navedli po Vašem najboljšem znanju in veri, točne in popolne in da jih boste ob morebitnih spremembah sproti ohranjali točne in popolne. Strinjate se, da uporabljate naše Storitve povsem na svojo lastno odgovornost. Ne dajemo garancije, da bodo naše Storitve ustrezale Vašim potrebam in merilom ali da bodo Storitve neprekinjene, pravočasne, varne in brez napak; niti ne dajemo garancije, da bodo podatki, dobljeni z uporabo katerekoli naše Storitve ali dobljeni iz email sporočil točni. Razumete in se strinjate, da je uporaba vseh teh podatkov izključno na Vašo lastno odgovornost in da boste sami odgovorni za posledice uporabe naih programov in podatkov.
 21. INFORMACIJE. V postopku registracije je od vas zahtevano tudi posredovanje določenih informacij in tudi da nas boste o spremembah tovrstnih informacij redno obveščali, da bodo veljavne, popolne in točne. Obvezani ste za priskrbo naslednjih informacij:

  (a) vaše ime in priimek ter naslov za pošto (ali, če se razlikujejo, podatke od imetnika domene)

  (b) ime domene, ki se registrira

  (c) ime in priimek, naslov za pošto, e-poštni naslov ter telefonsko ter fax ( če je na voljo) številko
  administrativnega kontakta za ime domene;

  (d) ime in priimek, naslov za pošto, e-poštni naslov ter telefonsko ter fax ( če je na voljo) številko
  plačilnega kontakta za ime domene;

  (e) ime in priimek, naslov za pošto, e-poštni naslov ter telefonsko ter fax ( če je na voljo) številko
  tehničnega kontakta za ime domene.

  Vse informacije, ki jih želimo od vas, so zbrane z namenom izboljševanja produktov in storitev, ki jih omogoča ponudnik.
 22. RAZKRITJA IN RABA INFORMACIJ IZ REGISTRACIJE. Strinjate se in potrjujete, da dostop do informacij iz registracije lahko omogočimo organizaciji ICANN, upravnikom registrov, vladnim organom za pregon kriminala in po potrebi tretjim osebam. Nadalje se strinjate in potrjujete, da so informacije o registraciji dostopne javnosti ali neposredno dostopne ponudnikom, da so nekatere ali vse informacije o registraciji, ki ste jih določili, na voljo za namen inšpekcije (na primer: preko storitev WHOIS) ali za
  druge namene, po zahtevi ali dovoljenju ICANN in prikladnih zakonov.

  (a) s tem se strinjate z vsemi tovrstnimi razkritji in uporabo, napotki, omejitvami in zadrževanji ob razkritju in uporabi, podatkov, ki ste jih posredovali v povezavi z registracijo imena domene (vključno s posodobitvami teh informacij), v času, ko je ime domene registrirano ali po tem. S tem se nepreklicno odrekate vsem pravicam do terjatev in učinkov sodnih postopkov, ki so posledice tovrstnih razkritij ali uporab podatkov iz registracije vašega imena domene z naše strani.

  (b) S pomočjo okolja za upravljanje z domenami lahko dostopate, pregledujete spreminjate in posodabljate registracijske podatke za ime vaše domene, ki jih imamo v posesti.

  (c) Prejetih informacij (iz registracije) o identificiranih posameznikih ali o posameznikih, ki jih je moč identificirati, ne bomo obdelovali ali vzdrževali na način neskladen z nameni in drugimi omejitvami, ki so opisani v tem sporazumu.

  (d) Za zaščito posredovanih informacij pred izgubo, napačno uporabo, nepooblaščenim razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem, bomo prakticirali razumno previdnost.
 23. OBVEZNOST VZDRŽEVANJA WHOIS PODATKOV. Vaše zavestno posredovanje netočnih ali nezanesljivih informacij, vaš zavesten izostanek od pravočasnega posodobljanja informacij, zavestno neodgovarjanje na naša opozorila, da popravite netočne ali neveljavne podatke v bazi WHOIS, ki se nanašajo na administrativni, tehnični in plačilni kontakt, bo povod za izbris vaše registracije imena domene in prekinitev tega sporazuma. Vse osebne podatke, ki jih bomo prejeli od vas, bodo uporabljeni
  za namene registracije domene in na način, ki jih določa ta sporazum in v skladu s politiko registracije domen organizacije ICANN.
 24. RAZVELJAVITEV. Po lastnem preudarku si pridržujemo pravico do zavrnitve, razveljavitve, izključitve, prenosa ali spreminjanja katerega koli imena domene, z namenom popravka napake, zaščite integritete in stabilnosti podjetja in vseh primernih registrov, ugoditve vsem primernim zakonom, vladnim pravilom ali potrebam, zahtevam zakonskih organov za pregon, v skladu z vsemi procesi o sporih v zvezi z imenom domene, ali da bi se izognili vsem odgovornostim, civilnim ali kazenskim.
  Strinjate se, da do vas nimamo odgovornosti za izgube ali škode, ki so lahko posledica naše zavrnitve, razveljavitve, izključitve, prenosa ali spreminjanja registracije imena domene.
 25. NESKLADNOST S PRAVILI REGISTRA. V primeru neskladnosti tega sporazuma s katero koli postavko, pogojem, pravilom ali postopkom pristojnega registra, se uveljavijo pogoji, pravila ali postopki pristojnega registra.
 26. ZAKASNITEV. Naša napaka, da ne bomo od strank v določenem trenutku zahtevali upoštevanje tega sporazuma, ne vpliva na našo pravico, da to zahtevamo kadarkoli pozneje; niti ta naša zakasnitev ne bo pomenila kršitve katere koli postavke sporazuma.
 27. Naročnik v celoti razume in se strinja s splošnimi pogoji za .EU domene, ki so objavljeni na strani Pogoji za registraciji .EU domen in je seznanjen z seznamom imen ki so rezervirana in jih no mogoče registrirati, četudi rezultat razpoložljivosti pokaže da je ime domene prosto.
 28. NAZNANILA. Pridržujemo si pravico razširjanja informacij do vas, ki so potrebne za normalno delovanje in kvaliteto naših Storitev. Ta naznanila bodo v glavnem informativne narave in bodo vključevala spremebe in novosti naših Storitev.
 29. GARANCIJE. Strinjate se in jamčite, da ste nam vse potrebne podatke za specifično Storitev navedli po Vašem najboljšem znanju in veri, točne in popolne in da jih boste ob morebitnih spremembah sproti ohranjali točne in popolne. Strinjate se, da uporabljate naše Storitve povsem na svojo lastno odgovornost. Ne dajemo garancije, da bodo naše Storitve ustrezale Vašim potrebam in merilom ali da bodo Storitve neprekinjene, pravočasne, varne in brez napak; niti ne dajemo garancije, da bodo podatki, dobljeni z uporabo katerekoli naše Storitve ali dobljeni iz email sporočil točni. Razumete in se strinjate, da je uporaba vseh teh podatkov izključno na Vašo lastno odgovornost in da boste sami odgovorni za posledice uporabe naših programov in podatkov.
 30. PRAVICA ZAVRNITVE. Strinjate se, da lahko kadarkoli pobrišemo Vaš Uporabniški račun in vam onemogočimo uporabo naših Storitev, če ste v Podatkih Uporabniškega računa navedli napačne ali zavajajoče informacije. Strinjate se, da ne bomo odgovorni za nobeno, s tem povzročeno škodo.
 31. RESNOST. Strinjate se, da so pojmi in pogoji te Sporazumne listine resni. Če se kakšna postavka ali del postavke te Sporazumne listine izkaže za napačno ali zakonsko neizvedljivo, se bo ta postavka ali njen del skonstruiral v skladu z dotičnim zakonom in kolikor je le mogoče odražal svoj prvotni namen. Ostali pojmi in pogoji postavk bodo ostali nespremenjeni in enako močni.
 32. NEPARTNERSTVO. Nič, navedeno v tej Sporazumni listini, naj ne bo interpretirano kot sklepanje partnerstva ali kakršnekoli podjetniške zveze.
 33. OBJAVE. Kakršnakoli opazka ali komunikacija v zvezi s to Sporazumno listino naj bo poslana preko emaila ali po navadni pošti. V primeru pošiljanja preko emaila, bo opazka postala veljavna šele po elektronski potrditvi. Vse opazke z Vaše strani naj bodo poslane na podpora@domenko.si, z naše strani pa bodo poslane na kontaktni email, naveden ob registraciji v našo Storitev
 34. DRŽAVNI ZAKONI. Ta Sporazumna listina se interpretira in uveljavlja v skladu z državnimi zakoni republike Slovenije. Katerekoli dejanje v zvezi s Sporazumno listina se izvede preko pristojnega sodišča.
 35. Sprejetje Sporazumne listine. POTRJUJETE, DA STE PREBRALI TO SPORAZUMNO LISTINO IN DA SE STRINJATE Z VSEMI NAVEDENIMI POJMI IN POGOJI.
 
 

Zapri okno