Kaj se bo zgodilo z mojo domeno, če moj izbrani registrar ne bo izpolnil pogoja za podaljšanje pogodbe z Arnesom (100 registracij oz. podaljšanj v enem letu) ali pa pogodba z Arnesom prenehala veljati iz nekih drugih razlogov?

Če  pogodba med registrarjem in Arnesom preneha veljati, ima registrar 15 dni časa, da zahteva, da Arnes prenese nekaj ali vse domene njegovih strank k drugemu registrarju. V tem primeru je dolžan o prenosu obvestiti vse prizadete stranke, Arnes pa mora prejeti dokument, ki dokazuje, da se registrar, ki prevzema domene, s tem strinja (pogodba, pisna izjava...). Prenos domen Arnes zaračuna staremu registrarju po veljavnem ceniku. V tem primeru se datum poteka registracije prenešenih domen ne spremeni.

Če registrar v 15 dneh po prenehanju veljavnosti pogodbe z Arnesom domen svojih strank ni predal drugemu registrarju, Arnes po elektronski pošti obvesti nosilce domen, ki jih je registrar registriral v njihovem imenu, da morajo najkasneje do poteka registracije domene izbrati drugega registrarja, ki bo v njihovem imenu podaljšal registracijo domen. Postopek izbire novega registrarja je opisan v točki 7.7. splošnih pogojev. Če do poteka registracije nosilec domene ne bo izbral novega registrarja, bo v skladu s splošnimi pogoji domena izbrisana iz baze registriranih domen.

  • 0 Uporabnikom je pomagalo
Vam je prispevek pomagal?

Sorodni prispevki

Kako vem, da je domena v KARANTENI?

Če domača stran in elektronski naslov pod vašo domeno ne delujeta, je morda domena v...

Kaksno domeno lahko registriramo?

Upravičenec lahko registrira poljubno domeno, ki ustreza naslednjim zahtevam: dovoljeni znaki...

Domene ne zelim vec uporabljati. Kako jo izbrisem?

Kot vse transakcije tudi izbris domene poteka preko registrarja. Nosilec domene torej zahteve za...

Domeno bi radi spremenili. Kako to storimo?

Sprememba domene (niti v primeru, ko se je registrar v postopku registracije "zatipkal") ni...

Imamo registrirano domeno pod .com (ali drugo vrhnjo domeno). Ali lahko registriramo enako domeno pod .si?

Registrirate lahko poljubno domeno, ki je v skladu s Splošnimi pogoji, ne glede na to,...

Powered by WHMCompleteSolution